چهارمین دوره مسابقات کشوری سازه های ماکارونی در چهار گرایش سازه سنگین، سازه بهینه، سازه سبک و سازه زیبا به سرپرستی انجمن علمی مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در این واحد دانشگاهی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، دبیر اجرایی این دوره از مسابقات گفت: پس از برگزاری سه دوره موفق مسابقه سازه های ماکارونی، امسال چهارمین دوره مسابقات در سطح کشور برگزار شد.
مهندس افشین طاهری افزود: پل ماکارونی، سازه ای است که دانشجویان رشته های مهندسی عمران، معماری و مکانیک آن را به منظور بکارگیری آموخته های تئوریک و آکادمیک خود در زمینه ساخت پل های خرپایی می سازند و دلیل استفاده از ماکارونی در ساخت این نمونه ها آنست که امکان تهیه آن از اکثر فروشگاهها امکانپذیر بوده و برش قطعات ماکارونی و استفاده از آنها به عنوان اعضای سازه ای پل بسیار راحت است. همچنین ایجاد اتصال بین اعضا سازه براحتی توسط چسبکاری امکانپذیر بوده و از همه مهمتر اینکه تغییر شکلهای آن تشابه بسیار زیادی با مصالح بکار رفته در پل، از جمله فولاد دارد.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین پارامترهای طراحی این گونه سازه ها، بهینه سازی آنها به منظور کاهش مصالح ساخت و افزایش باربری سازه است. و بکارگیری اصول مهندسی در ساخت پلهای ماکارونی از اهمیت زیادی برخوردار است.
طاهری در خصوص نحوه گزینش سازه های برتر گفت: در گرایش سازه سنگین بیشترین باری که سازه بتواند تحمل کند معیار برتری خواهد بود.
وی افزود: در گرایش سازه بهینه از نسبت بار تحمل شده توسط هر سازه به وزن سازه تحت بارگزاری، ضریبی بدست می آید که هرچه ضریب حاصل بزرگتر باشد سازه رتبه بالاتری کسب خواهد کرد.
وی ادامه داد: در گرایش سازه سبک در مرحله اول کلیه سازه هایی که بتوانند وزنه دو کیلوگرمی را به مدت سه دقیقه تحمل نمایند پذیرفته شده و وارد مرحله دوم می شوند که در این مرحله سازه ای که وزن کمتری داشته باشد به عنوان سازه برتر پذیرفته خواهد شد.
دبیر اجرایی چهارمین دوره مسابقات سازه های ماکارونی پیرامون انتخاب سازه زیبا گفت: در گرایش سازه زیبا، از بین سازه های سنگین، سازه ای که کلیه اصول و ضوابط سازه های سنگین را رعایت کرده باشد و زیبایی بیشتری نسبت به سایر سازه ها داشته باشد، با نظر داوران گرایش سازه زیبا، به عنوان زیباترین سازه برگزیده خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: در این دوره از مسابقات بیش از 80 دانشجو با شرکت 30 سازه در چهار گرایش سازه سنگین، سازه بهینه، سازه سبک و سازه زیبا حضور داشتند.
افشین طاهری در پایان تیم های برتر هر گرایش را به شرح ذیل اعلام کرد:
گرایش سازه سنگین
مقام اول: تیم اسکای بریج با تحمل بار 160 کیلوگرم از دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
مقام دوم: تیم فنیکس با تحمل بار 150 کیلوگرم از دانشگاه سیستان و بلوچستان
مقام سوم: تیم تانسور با تحمل بار 150 کیلوگرم از دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
گرایش سازه بهینه:
تیم تانسور با ضریب 213.13 مقام برتر را کسب کرد
گرایش سازه سبک
تیم تانسور با وزن 48 گرم از دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
گرایش سازه زیبا:
تیم سناتور از دانشگاه پیام نور زاهدان