مهندس آزاد عرفاني جاوداني افزود: آلوده نشدن محيط زيست در اثر آلايندهاي زيست محيطي ، زباله هاي شهري ، صنعتي ، فاضلاب ها و غيره همواره يکي از دغدغه هاي بزرگ مسوولان است.
وي که اين طرح پژوهشي را در قالب پايان نامه دوره کارشناسي ارشد خود انجام داده، اظهار داشت: با توليد اين بتن مشکل آلودگي محيط زيست مي تواند تا حد زيادي کاهش يابد، زيرا بررسي ها نشان داده که اين بتن قابليت نگهداري مواد زائد و تا حدودي جذب آنها را به خود دارد.
وي گفت: وقتي آلاينده ها و فاضلاب در محيط زيست قرار مي گيرد، بعد از مدتي شيرابه آن به راه مي افتد و در زمين نفوذ مي کند که باعث آلودگي سفرهاي آبهاي زير زميني و محيط زيست مي شود.
عرفاني ادامه داد: معمولا براي جلوگيري از اين مشکل در برخي موارد مواد زائد را در محفظه هايي در زير زمين دفن مي کنند که طي اين فرايند اين محفظه ها توان نگهداري اين مواد را 500 تا هزار سال دارند تا بعد از آن فکري براي از بين بردن آنها بشود.
وي افزود: اکنون بتن به دست آمده علاوه بر اينکه خاصيت نگهداري مواد زائد در مدت زمان بيشتري را دارد قادر به جذب مقداري مواد زائد به خود نيز هست.
اين دانش آموخته دانشگاه تربيت مدرس گفت: توانايي جذب بالاي سيمان تقويت شده توسط نانو رس، هزينه پايين و زيست محيطي بودن آن از خصوصيات اين محصول است.
وي ادامه داد: اين محصول همچنين امکان توليد بومي و دستيابي به خودکفايي در توليد را نيز دارد.
عرفاني اظهار داشت: آزمايش اين بتن از نظر مقاومت خمشي ، فشاري و کششي غير مستقيم ، موفقيت آميز بود و از اين رو جزو مصالحي است که قابليت مقاوم سازي دارند.
اين پژوهش با راهنمايي دکتر احمد خدادادي و با مشاوره دکتر بيتا آيتي از اعضاي هيات علمي دانشکده فني دانشگاه تربيت مدرس انجام شد.
منبع:
خبرگزاری دانشجویان عمران ایران
استفاده از مطالب تنها با قرار دادن لینک منبع وبسایت علمی Civil & Art مجاز است.